Новини

Ми завжди були, є і будемо разом із нашою країною !

22.02.2022


Звернення Федерації  роботодавців України Президента, Верховної Ради, Уряду та народу України і її міжнародних партнерів.


Ми, українські роботодавці, завжди були, є і будемо разом із нашою країною, у будь які часи – щасливі чи важкі. Ми любимо Україну, ми віримо в Україну і саме тому ми попри все будемо працювати в Україні, щоб зберегти її цілісність та майбутнє.


Гібридна війна проти України та військова інтервенція Російської Федерації тривають 8 років, їх наслідком стали тимчасова окупація АР Крим і м. Севастополя та окремих районів Донецької і Луганської областей.


Сьогодні Україна в черговий раз опинилася на порозі глобальної ескалації конфлікту.


Настав час ЄДНАННЯ - щоб разом витримати тиск ворога і відвернути негативні сценарії для України заради нашого спільного майбутнього.

Федерація роботодавців розуміє та підтримує всі зусилля Президента та Уряду щодо стабілізації ситуації і захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Але в цей складний час ми вкотре акцентуємо увагу на необхідності зміни існуючої парадигми розвитку економіки та промисловості. Економічний суверенітет є основа суверенітету політичного.


Ми віримо, що Збройні сили України здатні захистити нашу країну. Разом з тим світовий досвід говорить, що потужні збройні сили неможливі без потужного оборонно промислового комплексу та власного виробництва високотехнологічної зброї.

Ми закликаємо Президента України як Гаранта Конституції стати лідером, який в цей непростий час об’єднає еліти в боротьбі за суверенітет та незалежність України.

Ми закликаємо всі політичні фракції в Парламенті припинити чвари та суперечки, об’єднатися і терміново приймати необхідні для країни законодавчі рішення, які забезпечать економічну, соціальну стабільність і безпеку держави. Кабінет Міністрів України спільно з ВРУ -  максимально швидко та ефективно ці рішення виконувати.

Вдячні всім державам, які сьогодні підтримали Україну. І закликаємо продовжувати стабільну співпрацю із нашою країною.


Безумовно, політична та військова підтримка виключно важливі. Однак одним із головних стовпів стабільності в країні є її економічний розвиток.


Через зростання загрози повномасштабного вторгнення армії РФ ми вже маємо значні втрати та отримали багато нових ризиків для української економіки. І сьогодні від міжнародних партнерів України ми так само очікуємо потужного сигналу-підтримки у вигляді:


- зняття будь-яких обмежень на експорт товарів з України, що дало б нам можливість бути економічно сильнішими;

- термінового списання зовнішнього боргу;

- створення масштабного стабілізаційного фонду для мінімізації ризиків в українській економіці.

 

Український бізнес стійкий і згуртований. Ми продовжуємо виконувати всі свої зобов’язання, реалізовувати інвестиційні та соціальні проекти. Наші підприємства працюють у штатному режимі.

Ми об’єднуємо зусилля бізнесу України в усіх регіонах і працюватимемо як єдина потужна сила задля:

 - збереження спокою серед працівників підприємств;

 - збереження добробуту жителів багатонаціональної України;

 - забезпечення стабільної роботи підприємств і виробництв;

 - збереження існуючих і створення нових робочих місць для українців;

- наповнення бюджету та інвестицій в Україну.


Ми об’єднуємо зусилля бізнесу України щоб протистояти розхитуванню України зсередини. Відвідуючи підприємства на Заході та Сході, Півдні і Півночі, Центрі країни ми закликаємо людей в усіх регіонах України не піддаватися впливу інформаційних атак, що є частиною ворожого сценарію, зберігати спокій і працювати у штатному режимі, довіряти високому рівню готовності української армії.


Закликаємо ЄДНАТИСЯ, щоб разом захистити та зберегти державний суверенітет України.

 

 

 

 


версія для друку
  • Digg
  • Send e-mail
  • Facebook
  • Google
  • Print
  • TwitThis
  • VKontakte

-->